My phuntsokcholing
English

19 SEP t/m 24 OKT (elke donderdag) 19:30-21:00

Meditatiecursus: De Kostbaarheid van het Menselijk Leven

Leer de basis van meditatie en het boeddisme

In deze meditatiecursus deelt de ervaren leraar Lama Jigmé Namgyal op een warme en begrijpelijke manier de kernprincipes van het boeddhisme en meditatie. Zo kun je stap voor stap, in je eigen tempo, groeien. In onze authentieke Tibetaans-boeddhistische tempel, gelegen in het hart van Delfshaven, verwelkomen we iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden.

Tijdens deze zesweekse cursus op donderdagavond zal Lama Jigmé lesgeven uit het eerste deel van The Words of My Perfect Teacher van de hooggewaardeerde Tibetaanse boeddhistische meester Patrul Rinpoche. Het eerste gedeelte van het boek, ‘De uiterlijke voorbereidingen’, zal uitgebreid worden besproken. (Lees hier meer over de complete serie.)

Cursusoverzicht

Het onderwerp van deze zesweekse cursus is het begrijpen van de zeldzaamheid en waarde van ons menselijke bestaan als basis voor beoefening, oftewel: ‘De Kostbaarheid van het Menselijk Leven’.

De avonden zijn ingedeeld in een lezing met ruimte voor vragen, gecombineerd met meditatie. Deze cursus is erop gericht je kennis te verdiepen van de basisprincipes van het boeddhisme en je de basis van meditatie te leren, zodat je je geest kunt trainen en leren kennen. Zo wordt oude wijsheid vertaald naar ons moderne leven, waardoor innerlijke vreugde en tevredenheid steeds meer je realiteit kunnen worden. Lama Jigmé Namgyal zal deze lessen verrijken met zijn diepgaande begrip en persoonlijke ervaring, waardoor deze concepten toegankelijk en relevant worden voor ons dagelijks leven.

De Wijsheid van Patrul Rinpoche

Patrul Rinpoche was een vooraanstaand leraar binnen de Nyingma-traditie van het Tibetaans boeddhisme, bekend om zijn diepgaande helderheid en grote mededogen. Zijn baanbrekende werk, The Words of My Perfect Teacher, dient als een uitgebreide gids voor de voorbereidende praktijken (Ngöndro) van de Longchen Nyingthig-traditie. Deze tekst is essentieel voor iedereen die aan zijn of haar reis op het boeddhistische pad begint, met duidelijke instructies en diepgaande inzichten.

Over de Meditatieleraar

Lama Jigmé Namgyal groeide op in een nomadenfamilie in het oostelijk deel van Tibet, waar hij vanaf jonge leeftijd het boeddhisme bestudeerde. Zijn belangrijkste leraar was Khenpo Jigmé Phuntsok, bij wie hij studeerde aan de universiteit van Serthar Larung Gar.

Lama Jigmé heeft de afgelopen jaren lesgegeven aan een breed publiek; van jongeren op de universiteit tot mensen in het bedrijfsleven, bezoekers van musea, militairen, studenten van yogascholen, en zelfs delinquenten in huizen van bewaring. Met zijn bijzondere gevoel voor humor weet hij op een open en directe manier zijn kennis over te dragen. Hij heeft het unieke talent om je niet alleen te leren over meditatie, maar je ook praktische handvatten te geven die je leven in vele opzichten kunnen verrijken.

Praktische informatie

Wanneer: Elke donderdagavond vanaf 19 september tot 24 oktober 2024
Waar: Phuntsok Chö Ling tempel in Rotterdam en online via Zoom
Tijd: 19:30 – 21:00 (inloop 19:00)
Taal: Alle teachings van Lama Jigmé Namgyal worden in het Engels gegeven
Kosten: Als losse cursus (voor niet-leden) of met Lidmaatschap of Lidmaatschap Plus van Phuntsok Chö Ling

Meld je direct aan